Dela

Pär Wästberg har lång erfarenhet av systemutveckling

Pär Wästberg är produktägare till S2-systemet och har lång erfarenhet av systemutveckling och affärsprocesser inom CRM-området. Vid sidan av arbetet är han precis som många av kollegorna på S2 intresserad av träning. På vinterhalvåret åker han gärna skidor och på sommaren spelar han tennis.

Jag är ansvarig för att prioritera vilken ny funktionalitet eller förbättringar som skall tillföras S2-systemet. Vi har sex S2-releaser varje år när ny funktionalitet kommer ut, allt från små förbättringar till helt nya tjänster. Dessutom handlar det mycket om planering av vardagen och se till att vi har rätt resurser för att genomföra det som vi behöver utveckla, säger Pär.

En del av Pärs arbete med resurshantering är att ansvara för partnerskap med konsultbyråer.

Tack vare ett samarbete med Sogeti i Uppsala har vi stärkt upp våra resurser, framförallt för att kunna ta hand om mer komplexa projekt där de kan stå för konsultation och integration. Dessutom möjliggör partnerskapet att vi kan kapa arbetstopparna i utvecklingsarbetet. För säljavdelningen blir den här extra kapaciteten en styrka.

På S2 har Pär en överbryggande roll mellan utveckling och sälj.

I mitt arbete jobbar jag mycket med pre-sale, speciellt i mer komplexa affärer. Exempelvis kan det handla om att mappa kundens behov mot de lösningar som vi kan erbjuda med S2-systemet. En av våra ledstjärnor är här att lyfta fram fördelarna för kunder att arbeta med standardlösningar och den funktionalitet som andra sett har fungerat för dem.

Pärs paraplyperspektiv på både teknik och affärer gör att han ofta är den som kollegor kommer till för frågor.

Jag har varit på S2 länge och varit med och tagit fram många av de lösningar som våra kunder arbetar i idag, så jag får väl anse mig vara lite som en guru på S2-systemet. Kombinationen av goda kunskaper om vår teknik, affärsförståelse och ett pragmatiskt tankesätt gör att jag ofta kan hitta snabba och enkla lösningar även på mer komplexa problem, säger Pär Wästberg.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag?

Välj om du vill fylla i formuläret eller ringa oss på 018 – 12 96 00

Boka en demo