Dela

Världsledande gitarrist ansluter till S2s kundsupport

Nils Klöfver arbetar sedan 11:e november på S2s kundsupport.
Med en bakgrund som klassisk musiker och globetrotter förenar han en kreativitet och nyfikenhet som han tar med sig till sitt nya uppdrag.

-Det är kul att S2 vågat att satsa på mig med min bakgrund som gitarrist och lärare. Det är tydligt att de ser en styrka i att medarbetare har olika bakgrund. Jag lär mig mycket av mina kollegor och det är riktigt kul hur tekniskt vassa de är. Nu arbetar jag med telefonsupport och guidar kunder i problemlösning. Att arbeta tillsammans för att hjälpa andra på det här sättet är något jag saknat med musikeryrket. Dessutom får jag utlopp för mitt stora teknikintresse här, berättar Nils.

Nils växte upp i Dalarna men flyttade redan som 19-åring till London för att studera klassisk gitarr. Han kom att stanna som frilansmusiker under 15 års tid och är idag en av världens främsta altgitarrister.

-Jag gjorde allt från konserter till inspelningar och undervisning. Jag spelar altgitarr som är en blandning mellan luta och modern gitarr med
11 strängar. En av de starkaste upplevelserna är att vara solist ackompanjerad av en hel symfoniorkester. Det är ett konstant övande och lärande som yrkesmusiker, så jag är van att lära mig nya saker.
Dessutom har jag alltid varit nyfiken och det har jag stor nytta av på S2.

I London träffade Nils även sin fru. De delar ett stort intresse för resor och andra kulturer, vilket gjorde att de 2017 flyttade till Kina. En lycklig slump mitt under pandemiåret gjorde att Nils hittade till S2.

-Jag var gitarrlärare på en skola i Shanghai. Vi hann bo där i tre år innan pandemin slog till när vi var på Sverigesemester. Genom min bror som bor i Uppsala fick jag tips om att S2 sökte personal. Redan från första början kändes det helt rätt med den fina atmosfären här på kontoret.
Det känns som en kreativ inspirerande miljö. Självklart var arbetet utmanande i början, men när jag själv fick möjlighet att hjälpa kunder så kände jag att jag var på rätt väg. Jag upplever även att den pedagogiska erfarenheten från att vara gitarrlärare är värdefullt i dialogen med kunder.

Så som nya i Uppsala har paret Klöfver främst hunnit med att uppleva den fina naturen runt stan på vandringar. Det allra största äventyret blir den kommande ankomsten av deras första barn.

-En stor skillnad mot livet som musiker är regelbundenheten i kontorsarbete.
Så som gitarrist blir det mycket solo, att ha kollegor och att tillsammans lösa problem är något jag saknat som frilansande musiker.
Det är häftigt att få arbeta med alla duktiga medarbetare på S2 och lära
av dem. Jag ser verkligen fram emot att gå till arbetet varje dag,
säger Nils Klöfver avslutningsvis.

Vill ni höra Nils musik? Sök upp Nils Klöfver på Spotify så får ni höra hans skivor som passar utmärkt att arbeta till. Från S2s sida är de glada att de nu får dra nytta av hans stora engagemang och kreativitet när han tar sig an kundernas utmaningar via supporten.

Roligt att du vill veta mer. Lämna dina uppgifter så hör vi av oss inom kort.

Vill du hellre ringa går det lika bra, 018 – 12 96 00.

Boka en demo

Härligt att du verkar intresserad!
Vi bjuder gärna på fler insikter om du ger oss förtroendet.

Boka en demo och se hur S2 kan hjälpa just ditt företag

Registrera dig för vårt nyhetsbrev!